Image Hosted by ImageShack.us

divendres, 12 de març del 2010

La dona al segle XXI en violeta


Avui no puc dormir, hi han moltes coses al cap i poc d'espai. Així que mentres vaig fent lloc i eliminant tot allò que al fer repas considere inútil e decidit a recordar que el proper dilluns tenim un bonic acte al casal Jaume I de Vila-real.

Es tracta d'un acte-conferència càrrec de la estimada companya Rosana Montalban on també intervendran la companya de Vila-real Maria Fernanda y el nostre coordinador Manuel Vilar.

Com e dit abans serà el proper Dilluns dia 15 de Març a les 19:30 al casal Jaume I de Vila-real.

La veritat es que duc poc de temps d'activisme i durant aquest temps he conegut gent molt vàlida però per damunt de tot he conegut dones amb uns recursos no sols ideològics sinó d'altres com la eloqüència, la constància, l'entrega, la coherència (tan complicada avui en dia) que et fan veure tot des d'un altre punt de vista.
El prisma òptic canvia molt depenent de les persones i moltes voltes caldria fer vore que el gènere no es raó de separació, de diferències tan grans. Es absurd avui en dia seguir pensant que cadascú té un rol adquirit en funció de la seva condició de sexe.
Tinc la sort de que amb la majoria de gent que treballe es gent molt vàlida, molt bona i si, la majoria son dones i sincerament el seu treball es igual, que dic! millor que el de qualsevol home.

Es cert que vivim en una societat patriarcal i això es un condicionant. Molts de nosaltres no creguem ser masclistes, primera i principal per que demonitzem aquesta paraula. Però ho som, No entenem que la discriminació positiva es una NECESSITAT davant d'una societat desigual.
Estem farts d'escoltar discursos on diuen que llei de gènere abandona a l'home maltractat però quantes dones moren a mans de la seva "parella" front a homes?

Es necessari el reeducar-nos i per això quan es fan aquest tipus d'actes no estan solament orientats cap a dones, com molta gent creu, sinó també cap als homes, per a conèixer la realitat d'una societat patriarcal que oprimeix les llibertats de les dones. Per poder obrir els ulls i caminar cap una societat més igualitària. El feminisme no sols es cosa de dones. Els homes també devem contribuir en aquesta altra lluita.

Aquesta nit la meva reflexió va cap a les dones.