Image Hosted by ImageShack.us

dimecres, 25 de novembre del 2009

Eleccions al claustre i Junta de facultat


El passat 26 de novembre es van celebrar les eleccions a claustre i junta de facultat i encara no e fet una reflexió al respecte.
Aquest any les eleccions han sigut especials. Era la primera volta que Acontracorrent Joves d'esquerra unida es presentava a la nostra facultat. Però primer m'agradaria ficar-vos un poc en situació.

Les eleccions celebrades eren per triar els representants d'estudiants tant al claustre de la universitat de valència com per a la Junta de la facultat. A la nostra facultat es triaven 2 estudiants per a claustre i 11 per a junta de facultat.

Acontracorrent joves d'esquerra unida sols es va presentar per a claustre ja que no podíem fer front a una llista d'onze membres. Finalment presentarem una llista a claustre amb Edu i jo mateix.

La campanya s'encetava el dilluns a les 8 del matí. El campus amaneix verge i mentre alguns sindicats tenen a persones professionals que els col.loquen els cartells, pegatines, etc. D'altres tenim que ser nosaltres mateixa els que anem facultat per facultat, aulari i zones comuns enganxant la publicitat.
Es ben cert que a Burjassot les eleccions no es viuen de forma intensa, no hi han xarrades ni quasi rivalitat entre sindicats. Però aquest any era important per veure com estava la gent després de "l'any Bolonya".
Ja el dimecres decidirem ficar una taula informativa a les rodalies de la cafeteria però era palpable el gran absentisme dels estudiants. Una llàstima.
I no una llàstima per el fet de que no buscaren conèixer les opinions dels sindicats sinó per que el fet de que hi haja una baixa participació als comicis resta credibilitat als sindicats que queden triats. No es el mateix anar a la junta de la facultat amb el 70 % del 50% dels votants que amb el 70% del 9% dels votants. Aquest any a la facultat de química a votat el 11%

Inclús així ens vam fer vore, vam anar per els passadissos fent campanya i a la fi això es el que et pot donar crèdit.

No va caure en sac trencat aquesta campanya i fórem el segon sindicat més votat per d'arrere de Campus jove i per tant aconseguirem un claustral.

Però cal anar més enllà i veure com han anat les eleccions a nivell de tota la universitat.Veient les taules que adjunte queda patent que l'any Bolonya castigà de forma prou clara als sindicats pro afins com ara Campus Jove i la dreta (que ignorà completament les mobilitzacions).
Any 2008: http://www.uv.es/~jelectoral/claustre/estudiants/2008/Resultats_Quadre_candidatures.pdf
Any 2009:http://www.uv.es/~jelectoral/claustre/2009/quadre.pdf
Percentatge participació 2008:http://www.uv.es/~jelectoral/claustre/estudiants/2008/Particip_electoral_EST.pdf
Percentatge participació 2009:http://www.uv.es/~jelectoral/claustre/2009/Participacio.pdf

Després de la tormenta tornà la calma i campus jove repunta de nou. A més G.U. o Aveu amb campanyes costoses així com BEA que celebrava 25 anys veuen com puja la seva quota de participació en el claustre. Acontracorrent pareix no tocar sostre i continua amb la seua tendència a l'alça. La cara crua de les eleccions fou el SEPC que baixa de 11 a 4 representats.
Així doncs pareix, veient els resultats, que una part de la comunitat d'estudiants a oblidat tot el procés de Bolonya, que segueix poc a poc instaurant-se. Però cal seguir fent feina. Acontracorrent a pujat, i es un sindicat que lluita per la paralització del procés així que hi han motius per seguir endavant.

I que dir de Químiques, de dos possibles claustrals em obtés un a les primeres. Tot un orgull de bona feina.

Enhorabona Acontracorrent JEUPV i a tots aquells que han treballat a Burjassot i a la resta de campus per aquest triomf.

3 comentaris:

Artiste! ha dit...

Xè Paco, digues noms i cognoms, que aixina es fa més divertit! Qui tenia a gent contractada? Campus Jove crida la gent per ahi? La cigala per a la tia Loles, de la Llosa!! (Monleón dixit xD)

Lo dels estudiants és una vergonya. Si no voten de camí a classe, creus tu que s' alçaran un diumenge de ressaca per votar el 2011? I això que som el futur i la reserva intel·lectual! Pim pam, i otra vez a ganar! (No nosaltres, que el 2011 mos quedem fora tots xD)

Salut!

PD: tant com que no teniu sostre...aguanta el carro! xD

Artiste! ha dit...

Ah! El disseny va millorant! El puny de Renau molt però que molt guapet

Kuro ha dit...

Fes el favor de no desmoralitzar al personal. No tenim sostre i prou!

Es fa el que es pot amb el disseny.