Image Hosted by ImageShack.us

divendres, 5 de juny del 2009

Eleccions europees

Torne al blog després d'una època d'ombres on tenia massa fronts oberts i per tant no podia dedicar tot el temps que volia.

Demà divendres ja arriva la jornada de reflexió prèvia a les eleccions al parlament europeu i ara que tinc un moment vullc fer les meves pròpies reflexions.

Es curiós com aquesta campanya a sigut mediatitzada, una volta més, per les dues forçes polítiques més representatives de l'estat. Als mitjans de comunicació em trobat tant notícies del PSOE com del PP quedant excluits, com sempre, la resta de partits.
Però més enllà de lamentarme per aquest fet, dit siga, ja em vaig acostumant. El que més em sorpren es com durant la campanya pràcticament no s'ha tocat cap tema de caire europeu.

El PP ofuscat en intentar demostrar a tot el món que l'únic culpable de la crisi es el govern socialiste i PSOE que amb el lema "Aquest partit es juga a Europa" no concreta amb cap tema i es deixa dur per el que serà una baixa participació que algú es tindria que fer vore.

Per altra banda l'únic resenyable es l'incitació a la por, justificada, que el PSOE a volgut mostrar amb un dels seus eslogans. On es veu a distints actors dir en diferents llengües els temors que poc a poc van creixquent a Europa. Sense anar més lluny, l'ultradreta a guanyat força a Holanda en les legislatives europees: http://www.rnw.nl/es/espa%C3%B1ol/article/ultraderecha-holandesa-gana-legislativas-europeas
Es curiós com després de l'adhesió de països com ara Bulgaria i Rumanía a Europa, creixen aquestos partits d'ultradreta.
Mentre tant a IU les coses van poc a poc. Mostrada la nova i refrescant imatge del partit amb uns eslogans dinàmics i divertits, el partit d'esquerres es mostra com l'única opció diferent en matèria econòmica i així o bé demostrant tant al programa "Tengo una pregunta para usted" on Cayo Lara anuncià els principis fonamentals d'aquesta organització, com al debat de canal 9 on Esther López fou l'única veu discordant dintre d'aquest bloc de neoliberalisme econòmic que ens a dut a la crisi.

Les eleccions europees estan ahí, just dintre de dia i mig, i el que parèix es que ningú s'entera o tal volta es el que ens volen fer creure alguns?