Image Hosted by ImageShack.us

dimarts, 11 de novembre del 2008

El procés Bolonya a València

Ara vinc d'un altra assamblea d'estudiants a la facultat de farmácia. Cada dia hem done compte del poder de mobilització que alguns volen ignorar. Duen un parell de setmanes i crèix el nombre de persones al tancament. El discurs s'intensifica i tal volta, si, es radicalitza.

Es sorprenent la capacitat de comunicació existent a tots els campus i algú deuria fer un estudi del impacte que pot originar. Obviament no serà a nivell mediàtic, ni tansols canal 9 es capaç de donar la notícia. Tampoc a nivell institucional, on el Rector es nega a fer un referèndum entre l'estudiantat i professorat. Però si a nivell d'estudiants, es la primera volta que veig gent implicada en una causa, Gent de la anomenada jove que no te interessos per res.

res violencia i res d'altercats està siguent el resultat. Però encara queda molt.

No vindre ara a comentar en quatre traces que es el Procés de Bolonya, si algú te interés deixaré un enllaç al final del comentari. El que vullc dir son algunes coses que sorprenen de tot açó.

No entenc el crèdit de 25 hores, es a dir, avui en dia un crèdit universitari son 10 hores lectives. Amb el procés de Bolonya passa a ser de 25 hores. Us preguntareu, com pot ser? Hi han tantes hores? Doncs si, amb el Pla es té en compte que l'estudiant quan acaba les seves hores lectives segueix treballant a casa amb deures i demés fins completar 8 hores diàries. Resumint, pagarem per estudiar a casa.

M'indigna no per el fet de considerar la feina per a casa, sino per el fet de pagar aquestes hores, que obviament es veura incrementat económicament a les nostres matrícules.

Per tant, davant d'aquesta innovació educativa poc podem fer per lliurar-nos de pagar el que siga. Es queda a un costat la famosa formació lliure on l'estudiant tenia la capacitat de formar-se en el camp de la vida i d'altres matèries adients o no a la carrera per passar única i exclusivament a la seva carrera. Ah! i si no vols no passa res. Total ja has pagat les hores que estigues a casa...

L'enllaç que prometia sobre el Pla Bolonya: http://es.wikipedia.org/wiki/Declaraci%C3%B3n_de_Bolonia

I per si hi ha algun vago: http://tiwanacu.wordpress.com/2008/03/21/104/